TANNASG PIPE BAND

TANNASG PIPE BAND - Veteraner från säckpipeband.

1968 var vi ett gäng entusiastiska ungdomar som var med och startade Sveriges första säckpipeband i Stockholm.
Femtio års spelande senare har många av oss återsamlats då vår glädje i att spela säckpipa och trumma tillsammans fortfarande finns kvar.


Vi skapade då veteranbandet

TANNASG PIPE BAND


Bandet består idag av över 25 medlemmar.

Vi kallar oss veteranpipband då vi huvudsakligen består av pipare och trummare som spelat i något av alla de band som funnits i Stockholmsområdet under de 53 år bandmusiken funnits i Sverige.


Vi uppträder gärna med Tannasg Pipe Band, något vi har stor vana i att göra och i första hand gör för att det är trevligt att spela tillsammans. Vårt program anpassas till respektive tillfälle och vi kryddar ibland med litet extra. Du kan läsa mer om detta under fliken Uppträdande.


En rolig sak är att vi 2020 förärades titeln "Honorary Scandinavian Pipe Band of Lord Godfrey MacDonald" och med detta bytte tartan från "Black Watch", det traditionella rutmönstret som band i Stockholm alltid burit (med undantag för Stockholm Caledonian Pipe Band 1976-1995), till "MacDonald Modern". Läs mer om detta under fliken Historia.


Vi har träning en söndageftermiddag per månad där vi samspelar på våra practice chanters och drumpads.

En kort kaffestund med information om kommande engagemang följs av att vi spelar igenom repertoaren på pipor och trummor. Repertoaren hålls på hanterbar nivå och nya låtar tas upp efterhand.

Det sociala är viktigt i detta band och vi brukar regelbundet träffas på någon pub mellan träningarna, en tradition som bibehållits under alla spelår där vi ofta tar med oss andra instrument och spelar och sjunger. För närvarande brukar vi träffas på restaurang Löwenbrau på Fridhemsplan. Vi brukar också anordna en sommarfest och en julfest.


Vi tar gärna in nya medlemmar men riktar oss främst till veteraner som redan kan spela säckpipa eller trumma och som spelar, eller har spelat i något av de säckpipeband som är efterföljare till det band som Per Colliander startade 1968. 


Tannasg Pipe Band har även en öppen Facebookgrupp:

Tannasg Pipe Band med vänner


samt vår Facebooksida för bandnyheter:

https://www.facebook.com/tannasgpipeband


där du kan följa oss på våra öden och äventyr.

Träning hos Drum Major Anders
Repetition på säckpipor och trummor.